Ταχίνι και ταχίνι ολική αλέσεως από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης

Ταχίνι

  • 6 Αυγούστου 2018

Το ταχίνι παρασκευάζεται από σησάμι, ένα αγαθό της φύσης το οποίο εφόσον επεξεργαστεί με φυσικό τρόπο – χωρίς την προσθήκη χημικών – διατηρεί έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με όλες τις έρευνες προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, καταπολεμά τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που σχετίζονται με τη γήρανση των κυττάρων του οργανισμού, εμποδίζει την οξείδωση των λιπαρών οξέων που ευθύνονται για τη δημιουργία αθηροσκλήρωσης, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ είναι ιδανικό και για διαβητικούς, αφού έχει σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, διαθέτει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, ασβέστιο, σελήνιο, φυτοστερόλες, ενώ διαπιστώθηκε από κλινικές μελέτες και η θετική του επίδραση στην αντιμετώπιση ορισμένων παθολογικών καταστάσεων,  η αντιμικροβιακή του ιδιότητα, η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, η αντιμετώπιση συμπτωμάτων οστεοαρθρίτιδας, η βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας και η προστασία της επιδερμίδας.

Είναι δε γνωστό από την αρχαιότητα, με την παλαιότερη καταγεγραμμένη αναφορά του σησαμιού να την βρίσκουμε σε ένα έγγραφο σφηνοειδής γραφής, πριν από 4.000 χρόνια!

                                 Ταχίνι από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 350 g

                  Ταχίνι ολικής άλεσης από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 350 g

                        Ταχίνι με κακάο από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 400 g

Ταχίνι από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 700 g                                  Ταχίνι από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 700 g

Ταχίνι από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 5 kg

Ταχίνι από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 5 kg

Ταχίνι Ολικής  Άλεσης από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 5 kg                    Ταχίνι Oλικής Άλεσης από τη Χαλβαδοποιία Κρήτης 5 kg